Londýn

Jelikož byl výlet do Londýna rodinnou akcí, moc jsem nepočítal s tím, že ulovím nějakou jupí fotku. Přece jen fotografické výlety mají trochu jiný rytmus, fotograf potřebuje víc času na hledání správného místa, světla atp. Pokud se opravdu snaží řízeně fotit, většinou zbytek skupiny zdržuje. Přesto jsem si z Londýna dovezl dvě TOP fotky, a spoustu hezkých dalších :)
První fotografie vznikla jako jedna z posledních, měli jsme právě vetší odpočinek v jedné z londýnských kaváren, když se najednou prudce rozpršelo. Stačilo vyjít ven, schovat se v přilehlém podloubí, vyměnit objektiv a počkat na vhodný okamžik. Na fotce je osamělý chodec v prudkém dešti, typický londýnský autobus, typický londýnský taxík, limuzína a v pozadí londýnské Oko.
Úsměvný detail k tomuto je fakt, že jsem si asi deset minut před vznikem této fotky koupil magnetku na ledničku, grafické zobrazení londýnského autobusu a taxíku. Chtěl jsem něco typického z tohoto města :)
Druhá fotografie, Sixmóór, vznikla den předtím při procházce kolem Tower Bridge. Využil jsem toho, že skupina měla přestávku, a odběhl do přilehlé uličky. Všude bylo plno lidí, ale objevil jsem tichý kout, jakýsi výřez do jedné z budov. V ní nehnutě stál telefonující člověk. Stačilo zakompovat a počkat na chodce, který kompozici vyváží na druhé straně, Dokonce jsem trefil i správný okamžik kroku.

Esence Londýna

Sixmóór

Londýnský autobus focený z londýnského autobusu

Gerrard Street

Trafalgar square



Tower bridge



Jedna ze stovek ochočených veverek

Sličná turistka






Londýnské oko