Fashion

Kategorii fashion vnímám jako top produktové fotografie. Jakákoli takto zařazená fotografie by vás měla podle mne zaujmout na první pohled, anebo zasáhnout v druhém plánu. Není to jen tak nějaký obrázek.  Musí v něm být něco extra. Existuje mnoho výrazových prostředků, které lze ve fashion použít, hlavní je podle mne  vše přesně nadávkovat. Mnoho diváků (i fotografů) se domnívá, že stačí krásná modelka, a můžete mít fashion fotek kolik chcete. Z vlastní zkušenosti vím, že tento princip nefunguje. Na mé pro mne zatím nejlepší fotografii není modelka prakticky vidět.
Nápad jsem měl v hlavě už dlouho, jen ho zrealizovat. Vyfotit módní doplněk nebo prostě nějaké oblečení tak, aby divák přemýšlel, jak je to udělané. Zároveň jsem nechtěl, aby to bylo násilné nebo moc prvoplánové: Zde je výsledek.





Na druhé fotografii je perfektní práce vizážistky v počítači doplněna odpovídajícím pozadím.
Mám za to, že se modelce povedl i výraz.



Zde je modelka vyfocená před svým vlastním obrovským fashion plakátem. Obě fotografie vznikly na jednom focení, plakát byl vyrobený a na stěnu budovy osazený v počítači.



Poster pro módní butik. Využili jsme času krátce po dešti a protisvětla v silničním podchodu.



Odbarvení na odstíny pleťových barev a prosvícení glamour světelnými efekty. Chtěl jsem, aby fotka "dýchala" světlem.



Originální název fotografie je Testastretta: in the mirror. na většině fotek z tohoto focení je celá motorka, já mám ale nejradši tuto.



Blueworld: dokonalé rysy dívčí tváře nasvícené bez předního světla



Frozen: tvář navěky zachycená v ledu



Více fotografií fashion zde